30 Nisan 2015

Fotoğraflı Pasta

Fotoğraflı pasta yapmayı daha önce de denedim fakat başarısızlıkla sonuçlanmıştı. Bayağı araştırdım nasıl yapılır diye ve çok farklı yöntemler okudum zira fotoğrafı iyi yerleştirmezseniz kesinlikle hava yapıyor ve fotoğraf bozuluyor, bozulunca görüntü kötü oluyor. Baskılı fotoğraflar şekerden yapıldığı için ilk yaptığımda dokunmaya korkmuştum. Fakat bu sefer, kesinlikle bir cesaret yapacağım deyip kolları sıvadım. Fotoğrafı yerleştirmedeki en önemli kısım, pastanın üzerine fotoğrafı koyduktan sonra eğer varsa şeker hamuru ütüsü ile, yoksa elinizle üzerinden muhakkak geçmek gerekiyor. Böyle yapıldığında hiç bir problem yaşanmıyor. 
Bu detayları özellikle yazmak istedim ki, benim gibi sıkıntı yaşayan olursa bir nebze de olsa katkıda bulunayım.


Kakaolu Pandispanya;
10 Yumurta
10 Yemek kaşığı toz şeker
5 Yemek kaşığı un (tepeleme)
3 Yemek kaşığı kakao
2 Yemek kaşığı mısır nişastası
1 Paket vanilya
1 Paket kabartma tozu
1 Tutam tuz

Ara Kreması;
800 gram ganaj  (800 ml krema + 800 gram bitter çikolata)
2 Paket çikolatalı krem şanti
2 Çay bardağı süt
250 gram vişne
3 Tatlı kaşığı vişne ekşi sos

Üzeri İçin;
3 Paket çikolatalı krem şanti
3 Çay bardağı süt
150 Gram ganaj  (150 ml krema + 150 gram bitter çikolata)
160 Gram bitter çikolata
Kırmızı gıda boyası
Resim baskı

Pandispanya tarifi;
Yumurtanın akları ve sarılarını ayırın. Sarılarını şeker ile mayonez kıvamına ge
lene kadar çırpın.  Diğer tarafta, un nişasta, kakao, vanilya ve kabartma tozunu
eleyin. Ayrı bir kapta yumurta aklarını tuz ile kabarana kadar (mikserle 10 dakika) çırpın. Son olarak, çırpılmış yumurta aklarının üzerine, çırpılmış yumurta sarılarını ilave edip, alttan üste doğru bir spatula ile karıştırın. Son olarak unlu karışımı ilave edin ve yine spatula ile alttan üste doğru, yumurta aklarını söndürmeden karıştırın. Karışımı 30*23 cm ebadında dikdörtgen bir kalıba başaltın.
Önceden  ısıtılmış 180 derece fırında 40-45 dakika pişirin. Çıkardıktan sonra oda
sıcaklığına gelmesini bekleyin.

Ara Krema tarifi;
Ganaj için; Kremayı bir tencerede ısıtın. (kesinlikle kaynatmayın) Isınan kremanın üzerine parçaladığınız çikolatayı koyun ve çikolata eriyinceye kadar karıştırın. Oda sıcaklığında ara ara karıştırarak soğumasını ve koyulaşmasını bekleyin. 
Diğer tarafta süt ile krem şantiyi koyulaşana kadar çırpın. Ayrı bir kapta çikolatayı benmari yöntemiyle eritip, çırptığınız krem şantinin üzerine dökün ve iyice karıştırın. Buzdolabına koyun ve koyulaşmasını bekleyin. Ganaj ve çikolatalı krem şantiyi birleştirin ve iyice karıştırın. Son olarak rondodan geçirdiğiniz vişneyi ve vişne ekşi sosu ekleyin ve karıştırın.

Üzeri için;
Ganaj için; Kremayı bir tencerede ısıtın. (kesinlikle kaynatmayın) Isınan kremanın üzerine parçaladığınız çikolatayı koyun ve çikolata eriyinceye kadar karıştırın. Oda sıcaklığında ara ara karıştırarak soğumasını ve koyulaşmasını bekleyin. 
Diğer tarafta süt ile krem şantiyi koyulaşana kadar çırpın. Ayrı bir kapta çikolatayı benmari yöntemiyle eritip, çırptığınız krem şantinin üzerine dökün ve iyice karıştırın. Buzdolabına koyun ve koyulaşmasını bekleyin. Ganaj ve çikolatalı krem şantiyi birleştirin ve iyice karıştırın. Son olarak gıda boyasını ekleyin ve karıştırın.

Pastanın Birleştirilmesi
Öncelikle pandispanyayı 3 eşit parçaya bölün. 1, katı süt ile ıslatın ve ara kremadan sürün. Sonra 2, katı koyun ve yine süt ile ıslatın ve ara kremadan sürün. Son olarak 3, katı koyun ve sadece krema ile pastanın her tarafını sıvayın.
Sıvadıktan sonra, fotoğrafı  pastanın üzerine yerleştirin ve elinizle fotoğrafın üzerinden geçin. Fotoğrafın iyice yerleştiğine iyice emin olduktan sonra, içine istediğiniz herhangi bir duy takılmış krema torbasına, üzeri için hazırladığınız kremayı doldurun ve istediğiniz gibi süsleyin.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Yorumlarınız benim için çok değerli, şimdiden teşekkür ederim.