30 Mart 2015

Dinazor Pasta (Dinosaur Cake)

Bu pastayı yapmak için, oldukça çok araştırma yaptım. Birkaç çizim ve öneri buldum ve az da olsa işime yaradı. Şimdi tekrar aynısını yapmaya kalksam çok daha iyi yaparım ama bu ilk deneyim oldu. Bu yüzden bu pastayı her detayı ile paylaşmak istedim. Yapmak isteyen olursa belki bir nebze faydam olur.


Kakaolu Pandispanya;
8 Yumurta
8 Yemek kaşığı toz şeker
4 Yemek kaşığı un (tepeleme)
3 Yemek kaşığı kakao
1 Yemek kaşığı buğday nişastası (tepeleme)
1 Paket vanilya
1 Paket kabartma tozu
1 Tutam tuz

Ganaj için;
600 Gram bitter kuvertür çikolata
600 Ml krema
Parça çikolata

Üzeri için;
6 Paket çikolatalı krem şanti
6 Çay bardağı süt
200 Gram bitter çikolata
200 Gram sütlü çikolata
250 Gram çikolata kaplı fıstık
Yeşil gıda boyası

Çimler İçin;
1 Paket sade krem şanti
1 Çay bardağı süt
Yeşil gıda boyası
Göz, Burun, Tırnak ve Dişler İçin;
Yeşil, beyaz ve kahverengi şeker hamuru

Pandispanya tarifi;
Yumurtanın akları ve sarılarını ayırın. Sarılarını şeker ile mayonez kıvamına gele
ne kadar çırpın.  Diğer tarafta, un nişasta, kakao, vanilya ve kabartma tozunu
eleyin. Ayrı bir kapta yumurta aklarını tuz ile kabarana kadar (mikserle 10 daki
ka) çırpın. Son olarak, çırpılmış yumurta aklarının üzerine, çırpılmış yumurta sa
rılarını ilave edip, alttan üste doğru bir spatula ile karıştırın. Son olarak unlu ka
rışımı ilave edin ve yine spatula ile alttan üste doğru, yumurta aklarını söndür
den karıştırın. Karışımı 23 cm ebadında bir kalıba başaltın. Önceden ısıtılmış
180 derece fırında 40-45 dakika pişirin. Çıkardıktan sonra oda sıcaklığına gelme
sini bekleyin.

Ganaj için;
Kremayı bir tencerede ısıtın. (kesinlikle kaynatmayın) Isınan kremanın üzerine
parçaladığınız çikolatayı koyun ve çikolata eriyinceye kadar karıştırın.  Oda sıcaklığında ara ara karıştırarak soğumasını ve koyulaşmasını bekleyin.
Eğer aceleniz varsa buzdolabında 1 saatte katılaşıyor.

Üzerini Kaplama için;
Süt ile krem şantiyi koyulaşana kadar çırpın. Ayrı bir kapta çikolatayı benmari yöntemiyle eritip, çırptığınız krem şantinin üzerine dökün ve iyice karıştırın. Gıda boyasını ilave edin va karıştırın. Buzdolabına koyun ve koyulaşmasını bekleyin.

Çimler İçin;
Krem şantiyi süt ile çırpın ve yeşil gıda boyası ilave ederek karıştırıp, dolapta koyulaşmasını bekleyin.

Pastanın Hazırlanışı
Dinazorun Gövdesi;
Öncelikle 1, keki fotoğrafta gördüğünüz gibi 2’ye ayırın. Ayırdığınız ilk parçayıda 3’e ayırın. Herbirinin üzerini süt ile ıslatn, ganajı sürün, fıstıkları koyun ve  üst üste yerleştirin.
Sonra, 2, parçayı 3’e ayırın ve aynı işlemleri uygulayın. Sıvama işlemi bittikten
sonra toplam 6 parçayı birleştirin ve dik bir şekilde pasta altlığının üzerine yer
leştirin. Bu yaptığınız dinazorun gövdesini oluşturacak.

Dinazorun Kuyruğu;
Kuyruk için, 2, keki de 2’ye ayırın. Fotoğrafta gördüğünüz gibi bir bıçak yardımıyla önce kekin üzerini kuyruk şeklnde çizin ve kesin. Kuyruğu kestikten sonra 3’e ayırın, her bir parçayı süt ile ıslatın, ganaj sürün, fıstıkları koyun ve üst üste yerleştirin. Bu hazırlaığınız kuyruğu gövdenin arka tarafına ganaj ile iyice yapıştırın.

Dinazorun Ayakları, Kafası ve Boynu;
Kalan yarım keki fotoğraftaki gibi, ayaklar, boyun ve kafa için önce br bıçak yardımıyla  çizin ve kesin. Kestiğiniz 4 adet ayakları, tekrar 2’ye ayırın.  Ayırdığınız parçaları sütle ıslatın, ganaj sürün, fıstık koyun. Parçaları birleştirdikten sonra gövdenin her iki tarafına fotoğraftaki gibi ayakları ganaj ile yapıştırarak yerleştirin.
Boyun parçasını da ikiye ayırın, sütle ıslatın, ganaj sürün, fıstık koyun, Parçayı birleştirdikten sonra kafayı birleştireceğiniz yere ganaj ile yapıştırarak yerleştirin.
Kafasını ikiye bölün, sütle ıslatın, ganaj sürün, fıstık koyun. Ganaj ile birleştirin.
Üsten alta doğru gözler ve burun için br duyun arkası ile delikler açın. Ganaj sürerek boyuna kafayı yerleştirin.
Birleştirme işlemleri bittikten sonra pastanın her tarafını ganaj ile sıvayın ve
en az 30 dakika buzdolabında dinlenmeye bırakın.
Daha sonra üzeri için hazırladığınız çikolatalı krem şantiyi, ucunda yıldız duy
bulunan bir krema torbasına boşaltın. Pastanın her tarafına sıkma işlemini uygulayın.
En son şeker hamurundan hazırladığınız dikenleri, göz, tırnak ve burunları dina
zorun üzerine yerleştirin.
Çimler için hazırladığınız krem şantiyi, içinde çim duyu bulunan krema torbasına boşaltıp, etrafa çimleri sıkın.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Yorumlarınız benim için çok değerli, şimdiden teşekkür ederim.