4 Şubat 2016

Nemli Pandispanya



Öncelikle bu tarifi, sitesinde bizlerle paylaşan hayalimdekiyemekler sitesinin yazarı sayın Safiye Aras’a çok teşekkür ederim. Gerçekten muhteşem bir tarif. Ayrıca Safiye hanım bir de video hazırlamış, isterseniz izleyebilirsiniz.

Pandispanya Malzemeleri;

4 Adet yumurta ( oda sıcaklığında )
1 Su bardağı toz şeker
1/2 Çay bardağı ılık su
1 Paket kabartma tozu
1 Paket vanilya
1 su bardağı  + 1 çorba kaşığı un (tepeleme)
1 Tutam tuz

Pandispanya Tarifi;
Yumurtanın aklarını ve sarılarını  ayırın. Aklarını tuz ile kabarana kadar (mikserle 10 dakika) çırpın.
Diğer taraftan,yumurtanın sarılarını toz şekerle ile birlikte krema haline gelene kadar çırpın, Daha sonra ılık suyu ilave edip iyice çırpın. Başka bir kasede, un, vanilya ve kabartma tozunu elekten geçirdikten sonra yumurta sarısı karışımına ilave edin ve spatula ile alttan üste doğru, karıştırın.
Son olarak, yumurta sarısı karışımının içine çırptığınız yumurta aklarını azar azar ilave ederek, spatula ile yumurta aklarını söndürmeden alttan üste doğru karıştırın.
Karışımı 20 cm çapında yuvarlak bir kalıba boşaltın ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra soğumasını bekledikten sonra kalıptan çıkarın.

Not;
Kalıbınızı fırına koyarken yanına bir kase sıcak su koyarsanız, pandispanya gerçekten nemli oluyor.
4 yumurta kullanacaksanız, 20 cm yuvarlak kalıp, dikdörtgen yapacaksanız
18*24 cm çapında bir kalıp kullanmalısınız. Bu ölçülerle oldukça yüksek pastalar yapabilirisiniz. Pandispanya piştikten sonra yaklaşık yükseklik 6,5 cm oluyor. Böylelikle pandispanya 3 eşit parçaya bölünebiliyor.


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Yorumlarınız benim için çok değerli, şimdiden teşekkür ederim.