19 Aralık 2015

Çilek Kremalı Çilekli Pasta


Pandispanya Malzemeleri;
6 Yumurta
6 Yemek kaşığı toz şeker
5 Yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1 Paket kabartma tozu
1 Paket vanilya


Krema Malzemeleri;
2 Su bardağı süt
6 Yemek kaşığı toz şeker
1,5 Yemek kaşığı un
1,5 Yemek kaşığı nişasta
2 Adet yumurta sarısı
1 Paket vanilya
150 Ml krema
250 Gram çilek

Üzeri İçin;
1 Paket sade krem şanti
1 çay bardağı süt
250 Gram çilek

Pandispanya Tarifi;
Yumurtanın akları ve sarılarını ayırın. Sarılarını şeker ile mayonez kıvamına gelene kadar çırpın. Diğer tarafta, un nişasta, vanilya ve kabartma tozunu eleyin . Ayrı bir kapta yumurta aklarını tuz ile kabarana kadar (mikserle 10 dakika) çırpın. Son olarak, çırpılmış yumurta aklarının üzerine, çırpılmış yumurta sarılarını ilave edip, alttan üste doğru bir spatula ile karıştırın. Son olarak unlu karışımı ilave edin ve yine spatula ile alttan üste doğru, yumurta aklarını söndürmeden karıştırın. Son olarak gıda boyası ilave edip tekrar karıştırın.Karışımı 20 cm ebadında bir kalıba başaltın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 40-45 dakika pişirin. Çıkardıktan sonra oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.

Krema Tarifi;
Un, nişasta ve şekeri bir tencerede karıştırın ve üzerine sütü ilave edip, ısıtın (kesinlikle kaynatmayın) Ayrı bir kasede yumurta sarılarını çok az süt ile karıştırıp sütü açın. Isınan süte yumurta sarılarını yavaş yavaş ilave edin ve muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Ocaktan aldıktan sonra vanilya ilave edip karıştırın.  Ilındıktan sonra üzerini streç ile kapatın ve buzdolabında soğumaya bırakın.
Diğer tarafta kremayı koyulaşana kadar çırpın. Çilekleri rondodan geçirin. Çırpılmış krema ve çileği soğuyan kremaya ilave edin ve karıştırın.

Üzeri İçin;
Krem şantiyi süt ile katılaşana kadar çırpın. Daha sonra pastacı kremasından kalacak olan kremayı ilave edin ve karıştırın. İçine istediğiniz herhangi bir uç taktığınız krema sıkma torbasına kremayı boşaltın.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Yorumlarınız benim için çok değerli, şimdiden teşekkür ederim.